Vad krävs för att installera solceller på mitt hus i Falun?

Funderar du på att installera solceller på din fastighet i Falun med omnejd? Här kan du läsa om vad du behöver ta hänsyn till när du installerar solceller. Vi går även igenom hur processen ser ut om du väljer att anlita oss på Dalarna Solcellsmontage!

Att installera solceller i Falun ger en långsiktig vinst för både plånboken och miljön. Det går att installera solceller året runt på de allra flesta tak, på allt från husvagns- och altantak till sommarstugan eller ladugården. Här kan du läsa om vad du bör fundera på innan du installerar solceller samt hur processen ser ut om du väljer att anlita oss på Dalarna Solcellsmontage! 

 

Att fundera på innan du installerar solceller i Falun

 • Hur stor elproduktion du önskar få ut från dina solceller
 • Vilken del av ditt tak som är är optimal för installation av solceller i Falun. Söderläge är bäst, men även väster- eller österläge brukar också fungera utmärkt.
 • Hur ser lutningen på taket ut? Rekommenderad taklutning är mellan 20 och 70 grader.
 • Hur är skicket på taket? Om taket snart behöver renoveras är det en god idé att göra det i samband med installationen av solceller i Falun.

 

Så här går en installation av  solceller i Falun till med Dalarnas Solcellsmontage

 1. Kostnadsfritt hembesök
  Vi gör ett kostnadsfritt hembesök för att analysera förutsättningarna. Vi tittar bland annat på lämplig placering på taket, skuggning, takbeläggning och även på den nuvarande elförbrukningen. Besöket kan gå att göra på distans med hjälp av ritningar och bilder på huset.
 2. Rekommendation
  Vi gör en ritning över en solcellsanläggning som är optimerad för dina förhållanden. Oftast finns flera tänkbara lösningar att diskutera exempelvis att förbereda för elbilsladdning eller se till att anläggningen ger el även vid strömavbrott.
 3. Offertlämning
  När du bestämt dig för vilken lösning du önskar lämnar vi en kostnadsfri offert som du får ta ställning till.
 4. Installation
  Solcellerna monteras med fästanordningar som anpassas efter takets beläggning och lutning. Varje solcellspanel har kablar som kopplas ihop och ansluts till en växelriktare. Växelriktaren kan ses som systemets hjärta eftersom den:
 • Omvandlar likström till växelström.
 • Ombesörjer att elen som produceras av solcellerna är av god kvalitet.
 • Ser till att solcellerna ger så hög elavkastning som möjligt. Växelriktaren monteras normalt utomhus på fasaden.

 

Vi hjälper dig!

Vårt kunniga team hjälper dig gärna när du vill installera solceller i Falun med omnejd. Vi har lösningar för alla typer av önskemål och tak och ser till att ditt projekt känns smidigt och tryggt från det första kostnadsfria besöket fram till färdig anläggning. Kontakta oss så berättar vi mer om oss och våra tjänster!

Kontakta oss när du behöver solceller i Falun

Behöver du tips och råd gällande solenergi och solceller till ditt hus i Falun? Varmt välkommen att kontakta oss för att boka gratis hembesök, där vi kan berätta mer om oss och vägleda er i projektet!